Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lever med en annans kvinnas man


I dödens väntrum

Den kroppsljumna värmen

letar sig kvar i dunstoppade täcken

blandad med vår ljuvaste sav

 

jag stiger upp som en tidig tupp

tänder en ljusgård i det gamla huset

julkrubban lyser som en sol

jag går ifrån mol 

 

I dödens väntrum

minner vi den forna kvinnan

hennes ande lever kvar

 

fönstren är stängda sedan urminnes tider

rädslan pockar bakom varje hörn

över att den själen

vill ge mig en törn

hämtar min kärlek med dödens vagnslider

 

till sitt mörka rum inunder tjälen




Prosa av Leo Lo VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-12-16 08:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP