Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En stolt kurdisk vandring genom karga berg och rik historia. Dikten hyllar kurdernas styrka, kamp och andliga arv.


Vandring

I de karga bergen, kurder vandrar stolt,
Deras historia rik, som tiden har dolt.
I solnedgången dansar deras språk,
En sång av frihet, stark och lång.

Från Zagros' toppar till Mesopotamiens land,
Kurdernas ande stark, likt bergen så grand.
I ögonen bär de historiens spår,
Av kamp och hopp, som genom tid försår.

I vilda danser och i sången som brusar,
Kurdernas arv, i hjärtat som susar.
Med varje steg i det torra sand,
Kurdernas själ är stark, som en uråldrig strand.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Skrift av Vinden
Läst 111 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-18 01:00



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Väl värt att läsa och begrunda.
2023-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Skrift av Vinden