Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Blott du känt att du levt en stund, passerat en ålder av tjugotre år, du kan säga du 'varit där'. Så sjunger hjärtat av att ha varit när, av att ha blivit kär.


Det finns tvenne...







...händelser som kan förgylla en Evas dag.
Den ena är förstås en bra stunds tillbringande i badet,
skumt nog.
Den andra är att ha tvättat kläder och annat.
Dessa båda händelser skänker ofta en sådan som njutning,
såväl under stunder samt även att något blir rent,
känns rent.
Rent av känslor vilka strömma genom kroppen,
likt förälskelsens ljuva,
likt ett gott stop öl just medan det som pärlande tappas.
Ibland tappas förstås ens mod eller förstånd,
men likt en papperslapp i vindens lek,
den skall finna sig igen att bli som plötsligt där funnen.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2023-12-19 00:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP