Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text om en morgon från en tid då nyfikenhet ledde mig till att utforska varenda ny upplevelse som uppenbarade sig.


Jag är 18 år i en 30-årig mans säng.

Jag är arton i en 30-årig mans säng.

Nej, inte säng, det kan man inte kalla en madrass på golvet.

Lakanen ser nästan gråare ut i ljuset som sipprar in genom persienernas buckliga lameller.

Jag har precis vägrat honom en avsugning efter att intrycken jag fick av hans otvättade kön gett mig kväljningar.

Tomheten som uppstod efter avbrottet fylls snabbt med mina tomma ord.

Orden behöver inte spegla sanningen när jag kan hitta på betydligt mer underhållande saker att säga.

Jag tittar upp i taket och ser, en hatt? Nej, en lampa?

Han berättar hur han skar ett hål i den blårutiga fedoran och omvandlade den till en taklampa.

Han verkar inte förstå var jag finner humorn i det.

Fönsterkarmen har inretts med tomma glasflaskor av olika varianter.

Jag står verkligen inte ut längre.

Jag studsar upp från madrassen på golvet, tar på mig mina plagg som marinerat på det dammiga golvet hela natten.

Målet är att vara utanför dörren, vägen dit går till i en rask takt med ett pragmatiskt utförande.

Plötsligt blir jag avbruten av en utsträckt hand som verkar vilja erbjuda mig en Power King. Jag tackar ja

Knäpper den och nästan suger ut vätskan när jag lutar huvudet bakåt.

Sedan ser jag den, hans piece de resistance.

En hög som glimrar i blått och silver,
en hög som växte ur sitt kärl i fjol,
en hög som visar dig ett sätt att tjäna 500 kronor i pant.

Jag stannade upp för att ta in synen, men kände genast av den omgående brådskan.

“JahaTackHeheJusteBraMmKanskeNusåHadebraHejdå!”

Jag tar farväl av de beslut som bara kan fattas av en hjärna vars frontallob inte är i närheten av färdigutvecklad.

En bussresa hem tillsammans med
ciggen i tygkassen,
nycklarna i bakfickan,
mobilen i handen
och den aggressiva svampinfektionen som precis fått fäste i mitt underliv.




Prosa av SolarSepsis
Läst 146 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-20 13:11



Bookmark and Share


  Foohexa
otvättade män
2023-12-29

  Månfare VIP
En som söker framtiden mötte en som sökte tiden från förr, båda gick bet, som det ju brukar bli.
Men alla ska vi nog den vägen vandra på olika sätt här i livet.
2023-12-29

    glasa VIP

välformulerad
och träffande

2023-12-21

  Koloristen
Jaha. Ingen åldersskillnad att tala om.
2023-12-20
  > Nästa text
< Föregående

SolarSepsis