Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En verklig undran i Decemberkvällen.


Änglar finns de ?

Jag har flugit mot bländande gryningars ljus.
Men endast funnit vilsna själars brus.

Jag har flugit mot sjunkande solens land.
Men endast funnit skyar i brand.

Jag har flugit vid molnens formationer.
Men endast fått falska indikationer.

Jag har flugit över ängar, långt utöver hav.
Men endast funnit döda sjömäns grav.

Jag har flugit länge, flugit högt, mot hemlig ort.
Men aldrig sett en ängel eller himlens port.

Jag har vandrat till fots. I skog, letat i jord, under sten.
Men aldrig sett en ängel - Inte en endaste en.

Vaknade alldeles nyss.
Allt var stilla. Allt var mörkt.Allt var tyst.
Helt betagen av den bländande kvinna i ljus som jag i drömmen kysst.









Fri vers av Fd stridspilot
Läst 92 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-20 23:11



Bookmark and Share


  karenina VIP
En ängel?
2023-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Fd stridspilot
Fd stridspilot