Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LUST OCH FÄGRING

I de heligas våtmarker
den lust och fägring stor
i dess myllas jordmån
livssafternas druvor och
vallmon,
som ur moder jords sköte
frodas.
förgylla var mans lekamen
genom livets tidsfördriv.

Att uti sarons ängder leka,
berusad av livet,
där kärlekseldar brinner,
är allt som bör förstås,
på den osvikliga lag
som av naturen grundats.

Ett Harem för en poet,
en lekskola för kärlek,
en fontän av vin,
vad mer kan någon begära
av livets goda,
än att berusad av livet
till kärlek och lust,
att denna poesi
blir till verklighet
för läsarens önskan. .

*
-


-




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2023-12-23 06:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP