Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har börjat skriva på en deckare, vilken version tilltalar er mest?


Utryckning

Version 1
Man skjuten på Tenstagången 26 hördes på polisradion.
”Den där adressen känner jag igen sade jag.”
Min kollega vände bilen satte på blåljusen och gjorde en rivstart, vi var bara några kilometer därifrån.
På trappan framför porten som stod halvöppen låg en man. Vi störtade ut ur bilen.
Han stönade, ”där uppe där uppe där uppe.”
”Jag springer upp” sade jag till min kollega, ”stanna kvar här.” Han hade redan börjat kalla på förstärkning och ambulans.”
Jag sprang upp för trappan, på tredje våningen stod en dörr öppen. Jag kikade försiktigt in och ropade flera gånger, ”polis, kom ut med händerna över huvudet.” När ingen svarade gick jag in.
I i ett hörn satt två vettskrämd barn. Jag tittade mig omkring, på andra sidan rummet satt en kvinna lutande mot väggen. Det var fullt med blod överallt. Hon var uppenbarligen död.

Version 2
Vi satt i bilen min kollega och jag och tuggade på varsin hamburgare. Vi hade åkt tillsammans i ett halvt år nu. Jag var femton år äldre och hade fått några grå år men det gjorde inget. Vi kom bra överens. Han var ung och snabb, jag var erfaren.
Man skjuten på Tenstagången 26 hördes på radion, ”den adressen har jag varit på tidigare” sade jag. Han hade redan vänt bilen och slagit på bjåljusen. Bil 72 på väg vi är bara några kilometer från adressen.
Kvarteren var välkända, vi hade varit på utryckning i det området flera gånger och hittade direkt.
Vi slängde oss ut ur bilen och rusade fram till en kropp som låg på trappan framför en port som stod halvöppen.
Inte en människa syntes till, de höll sig antagligen inne för säkerhets skull.
Mannen blödde kraftigt från mellangärdet och stönade.
”Där uppe där uppe .”
”Jag stannar kvar här och ringer efter förstärkning och ambulans ” sade jag. ”Spring och upp kolla vad det kan vara.”
På tredje våningen stod en dörr öppen, jag tog fram tjänstevapnet och ropade flera gånger, ”polis kom ut med händerna över huvudet.”endast svaga ljud av gråt som från barn hördes. Jag gick försiktigt in i lägenheten i ett hörn satt två vettskrämda barn och snyftade. På andra sidan i rummet satt en kvinna lutande mot väggen med vidöppna ögen, det var fullt av blod överallt. Jag gick närmare, hon var uppenbarligen död.




Prosa av Kungskobran VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-22 11:29



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Version 2 är nog lite bättre, tycker jag.
2023-12-23

    Lena Söderkvist VIP
Version 2 ger ett bättre grepp om både människor och miljö.
2023-12-22

  Marita Ohlquist VIP
Har läst några gånger och tycker version 2 är bäst.

2023-12-22

  AndLou VIP
Spännande Kobran! Version 2 målar situationen och karaktärerna mer utförligt, enligt mig!
2023-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP