Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tomtar och nostalgi

Vid vår flytt till ett nytt hem
för snart ett år sedan
hade det mesta av julpyntet
lämnats över till Erikshjälpen
för att kanske hitta nya ägare.

Men ett gäng som fick stanna kvar
var mammas gamla tomtar.
Nu har de fått komma fram
ur sin låda och placerats
ovanpå det vackra bokskåpet
som min pappa möbelsnickaren
tillverkade för länge sen.

När jag ser på skåpet och tomtarna
tänker jag med tacksamhet
på min pappa och mamma
och känner mig hemma igen.

God Jul!

 

 




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-12-23 14:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.

2023-12-30

  Monika A Mirsch VIP
Den varmaste julen önskar jag dig bästa vännen min Eva! Kram Monika
2023-12-28

  Marita Ohlquist VIP
Så fint du skriver om mammas tomtar och pappas skåp som du har glädje av och som kommer att finnas kvar för kommande generationer.
Önskar dig en trivsam fortsättning på helgen.
2023-12-25

  Emanuel Sigridsson VIP
En text som fungerar i sin tydlighet - trots förskingring (till Erikshjälpen) så släpper inte avståndet, något lyser av sin egen kraft: här några tomtar och även ett bokskåp. Båda bygger ihop livet. Det är svårt att skriva sådana här texter. Men Du har gjort det med den äran. Nostalgi i bästa form.
2023-12-24

  Anya VIP
God Jul till dig och de din. Så fint berättat om mammas tomtar. Fint att kunna tänka på sina föräldrar med tacksamhet.
2023-12-24

  Larz Gustafsson VIP
Koloristen har rätt.
2023-12-23

  Marija M VIP
Så fint! God jul!
2023-12-23

  Koloristen
Tomten är en hednisk och storkapitalistisk bluff. Ha det gött!
2023-12-23

  Sparvögat VIP
Fina gåvor att med ömhet vårda ~
Fina minnen från Mor och Far ~
Även jag har tomtar som minner
om en svunnen tid, som
skänker mig värme…

God Jul finaste Eva Helene!
2023-12-23

  Staffan Nilsson


Fin gåva med vacker tanke.

2023-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Hydran vill jag inte ha någon dialog med.

2023-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Larz stavas med ett z.

Tomtar är av Satan.

Liksom Hydran.

2023-12-23

    ej medlem längre
Lyssna inte på Larzzzzz. Han är en livs levande tomte själv.

Tack för en fin anekdot och dikt och god jul!
2023-12-23

  Larz Gustafsson VIP
De borde slås sönder med slägga.
2023-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP