Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten reflekterar över förändringar i Sverige, lyfter ökad rädsla vid konflikter och våld. Samtidigt framhäver den vikten av gemensam förståelse och brobyggande för en tryggare framtid.


Skuggor av Oron: En Resa genom Förändringens Landskap

I förändringens skugga, Sverige stod,
En gång fridfullt, nu en annan brod.

Invandringens vindar bär med sig nya ljud,
Tryggheten vacklar, som ett hopp om blod.

I skymningen av rädslans kalla famn,
Växer våldets blomma, en dystopisk flam.

Skjutningar ekar, som en mörk symfoni,
Rädslan griper, där frid var sedvanlig fri.

Men låt oss söka en gemensam tråd,
I möten och dialog, där trygghet gror långsamt sårad.

Bryggor av förståelse, över klyftor vi går,
Att forma en framtid, där trygghet är vår.




Fri vers (Fri form) av Skrift av Vinden
Läst 61 gånger
Publicerad 2023-12-23 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skrift av Vinden