Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I dina omgivningar finns pest, kolera och en orm. Måtte befrielsen komma snart…


Ormen hugger i halsen

Ett lik har skändats
En orm hugger i halsen
Giftet strömmar in
Så är vardagen i mitt sinn

Den stora ormen
Den helt förfärliga
Dödar allt i sin väg
För djävligt, säg…

Pengar byter ägare
Allt måste betalas kontant
Minsta avvikelse
behandlas nonchalant

Jag hatar denna situation
Den ger mig irritation
Denna flammande ilska
Otymplig, vill alltid trilska

Jag samlar förnuft
Jag samlar vett
Jag vet vad som är rätt
Livet är inte alls lätt

Ormen hugger, vill döda
Den ormen är Du
Den ormen gycklar
Befrielsen är NU…




Bunden vers (Blankvers) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-26 10:39



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Uttrycket "Att nära en orm vid sin barm" har man ju hört talas om.... Är det detta du skriver om? Då lyckas du bra med. Kraften bakom orden medvetandegör av min egen frustration om det skulle finnas en sådan person i m i n närhet.

2023-12-26

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
i mitt andra kinesiska tecken
är jag cusp mellan elddrake
och eldorm :)
det trettonde tecknet
(13 månader
med 28 dagar
vardera)
när vi gick
efter månen
va ormdansaren
så ormar behöver
inte vara farliga :)
jag är inte det?
(kanske ;)
2023-12-26

  siv birgitta.a. VIP
ja du det är som ondskan som försöker skrämmas .jag har alltid haft orm skräck.
när jag var liten sprang o letade efter min syster som var en ängel då kom en orm framför mig vid ladan, jag stanade o bara stirrade så försvann den det roliga har en dotter dotter som har orm ödlor råttor med långa svanar så jag får vänja mig.jag vet det finns inga svarta ormar
2023-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP