Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ibland får någon frågan, vad väger mest? Ett kilo vatten, ett kilo is eller två kilo kokt ris. Svaren skiljer sig något åt, beroende på vem du frågar. Många i världen kan svenska. Bara långt ifrån alla. Ställ frågan på en gata i Londo


Dagens förklarade ord 2023 12 27






De bil
ar som är ute och kör i terrängen,
skiljer sig en smula från 'vi åk i skogen',
'än du rå'.

Främst för att en bil ofta har fyra hjul i vårt land,
även om undantag finns,
i Britannien har de fem, hjul.

De har alla fem.
Går det att tänka sig.
Ungefär som att en 'femfemma'

skilja sig hyggligt från en 'nollåtta',
även om osäkerhet om sanningshalten
där är just liksom rättvisans vågskålar.
Orättvisan verkar stundom väga något mera.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2023-12-27 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP