Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen avkräver oss ett svar


Visst går horisonten i moll

och likgiltigheten ställer

upp sina speglar


Men dina friska andetag

ditt avkastade vankelmod

de mångas samhörighet

kan få mörkret på glid

fursten i tornet att vackla

för dagen avkräver oss svar




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-28 09:39



Bookmark and Share


  Susen VIP
Det finns hopp i mörkrets gränd. Hoppas jag!
2024-01-10

  Elinor Sörensson VIP
En text som väcker hopp.
Hur mörk horisonten än ter sig
kan människors samlade krafter
skapa förändring. Få härskare
att vackla.

Att läsa en dikt leder mig ibland
iväg på en avstickare. Fastnade
här för orden "fursten i tornet"
och en poetisk resa tog fart.
Via "furstespeglar" till "Fursten"
av Macchiavelli. Landade sen i
Ekelöfs "D?w?n över Fursten av Emgión".

2023-12-29

  Boneyfrank VIP
Fint formulerat. Dikten känns uppriktig och hade en tyngd genom det mustiga språket. Applåd från mig.
2023-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Vi måste tända våra ljus och skingra mörkret, det är inte försent, men det börjar bli bråttom.
2023-12-29
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP