Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TV-dokumentären "Karin och Carl"


LILLA HYTTNÄS

Ser på Larssons, Carl med fru
bakom TV-rutans glas
hur de charmar oss ännu
med sitt inredningskalas,
med sin jugendlätta stil
och sin hemmahos-profil.
"Varmt välkommen, kära du!"

Ser på Karins broderi,
dukar, kuddar, överkast,
ett textilers måleri,
garners vävstolspoesi.
Ser på Carls interiör,
där som inget mörker stör
akvarellen inuti.

Ser på Lilla Hyttnäs hem,
Karin Larsson med sin man,
huru livet lekt med dem
intill dess dem döden fann.
Kort är livet, konsten lång,
det blev Carls och Karins sång
som nog många av oss vann. 






Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-01 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP