Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gemensamt skriven av mig och BenGust. Bild av BenGust.


Tystnadsvit 2

Tystnadsvit

I gungande majestät
älgar konungen fram
till utskjutande tallskott
men tilltagande nattfrost
och födan börjar sina

inom kort ligger gryning
liksom skimmerräv i
tystnadsvit väntan

provinsens få lämlar
goddesáhpán
har lämnat märkbara spår
bland mossor
och vattendrag

Fjällvråken
cirklar hungrigt
kanske förgäves
i sin jakt

En trolltrummas slag
till en början svagt
ljudande ökar efterhand
i intensitet

Nåjden från Badjelánnda
trummar väjande om
en mindre nyckfull
Nordan i antågande

renvisten utan is
och skarp skare ser
han bortom randen

Vid himlens kant
smyger solen fram




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2024-01-04 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP