Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspiration : Ut ur intet av Ingmar Hård


Snölandskap

I virvlande dans
de singlar ner
lyser och gnistrar
i sin glans

Bildar mjuka vita kuddar
över nejden
bländar med sitt sken
som en oskuldsfull ängel

Vinden tar tag
den vita röken
lyfter mot skyn
som ett förtrollat landskap

Lägger sig stilla ner igen
i nya veckade formationer
som kommer och går
tills det blir vår






Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 55 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-01-06 10:17



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Superfin dikt. Jag faller också för vecken, även för virvlar, och hela den versen. Kuddarna också. Väldigt vackert bildspråk i naturskön poesi.
2024-01-07

    Lena Söderkvist VIP
Sirligt och drömskt, här blir snön magi.
2024-01-06

  Anya VIP
Mycket bra om ett vinterlandskap som lever. Som jag skrev på Facebook så gillar jag verkligen de veckade....så träffande. Sparar din vackra text.
2024-01-06

  Öknens Ros VIP
Fin tolkning av vinterlandskap.
2024-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP