Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En svensk håller truten.

 

“En svensk håller truten” är en modern variant av det klassiska andra världskriget-uttrycket “En svensk tiger”, vilket uppmanade till försiktighet med vad man sa och till vem. Detta uttryck används idag för att påminna människor om att vara försiktiga med vad de delar på internet och sociala medier, särskilt när det gäller pågående militära eller polisiära insatser.

 

I Sverige där vi värnar om vår fred,

En svensk håller truten, det är vår sed.

Vi delar ej vad som kan skada oss,

För säkerhet, vi gör ett stort koloss.

 

Vi tiger still, vi sprider ej vår röst,

I tystnad finns vår styrka, vår tröst.

Vi vet att ord kan vara lika skarpt,

Som svärdet i en ovänlig karls hand.

 

Men tystnad betyder inte svag,

Det är vår sköld mot varje slag.

Vi står starka, vi står enade,

I tystnad, vi är fria, vi är leende.

 

Så låt oss minnas, när vi går vår rutt,

Att en svensk håller truten, det är vår lutt.




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2024-01-09 19:05



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Medans alla måsar okunnigt
skitar ner tillvaron runtikring?
;)
2024-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP