Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppskattningsanteckning: Om djup förståelse och uppskattning för naturen och dess kretslopp.


Januari överlevnad.

Uppskattningsanteckning:

Om djup förståelse och uppskattning för naturen och dess kretslopp.

Det är verkligen en utmaning för allt levande att överleva vintern, men det är också en tid av förnyelse och förberedelser inför våren.

En observation om fåglar, rävar och katter är mycket insiktsfull.

Och ja, råd från äldre kan vara ovärderliga.

Överlever januari. God morgon alla! Tack för ett gott skratt om svenskt fluff. Nedräkningen börjar för "måsar" vilket får mig att skratta. Grillningen skedde efter behag på de skrattande måsarna. Räven jagar min koltrast genom buskarna som jag matat hela vintern med äpplen, De blåbröstade, långnäbbade fåglarna som förebådar våren har hittat andra vänner och elimineras sedan av den skrumpna salvan. Kommer någons låt att höras under våren? Katterna har börjat para sig på taken, på marken är det stor uppståndelse i rosenbusken, på natten Alla levande varelser försöker överleva i brådskan för en måltid mitt i vintern på natten. Tyvärr har ångan från kaffekoppen avdunstat, men om kallt kaffe är bra för huden, som mormor brukade säga, inga rynkor, På radion reciterar prästen en poesiakt i eftertankens ögonblick, de äldstes råd är av stort värde och rättvisa, inte ens en trollkarl går sin trollstav runt hans logik. En morgon med blå himmel - 1 grad. Om du har en gammal man, behåll honom som din dyrbaraste skatt, för deras goda råd är av stort värde jämfört med det som valts ut av skrattande måsar...




Prosa (Fabel/Saga) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 30 gånger
Publicerad 2024-01-10 07:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP