Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stubben och Livets Rötter

 

En gång i en avlägsen skog, under en gammal stubbe, fanns det ett nätverk av rötter. Dessa rötter var allt som återstod av det mäktiga trädet som en gång stått där. Trots att stubben bara var 30 cm hög, var rötterna djupt förankrade i jorden, vilket påminde alla skogens invånare om trädet som en gång varit.

En dag kom en ekorre och en hackspett till stubben. De satt tysta en stund, reflekterade över stubbens historia. Ekorren pekade på rötterna och sa: "Även om trädet är borta, lever dess minne kvar i dessa rötter."

Hackspetten nickade och svarade: "Ja, det är sant. Livet fortsätter på olika sätt, även när det verkar som att allt är förlorat."

Från den dagen, varje gång de såg stubben och dess rötter, påminde de varandra om livets uthållighet och förändringens oundviklighet.




Prosa (Fabel/Saga) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2024-01-11 08:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP