Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2024....


I slutet av januari

Ett stilla takdropp
en eftermiddag i slutet på januari

påminde
om våren

snön magrade runt huset
hasselknopparna svällde

ljuset tar sin plats igen

pillerburkar och sprit
kan ställas in
i den gamla skänken

snart kommer tiden för sådd
tiden
för kinden
mot den solvarma myllan
humlesurr
och gärdsmygens tjatter

tiden för årets första doft av dagg
och koltrastsång
i skymningen

maskrosorna exploderar i tystnad

snart fladdrar citronfjärilarna med korna
i hagarna igen








Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-12 15:08



Bookmark and Share


  SpamPippiL VIP
Längtan till vår är stor.
2024-01-12

  soligajag_1 VIP
Så härligt .
Snart är det vår!!!

Ser grönskan komma fram och korna som råmar i hagen!!!
2024-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP