Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den omåttliga återhållsamheten


När han väntat
så länge
att det han uppskjutit
inte längre var möjligt,
bibehöll han ändå, i yttersta tomme,
sitt vänteläge,
som i hans nuvarande slutskede
fört honom ända fram till Styx virvlar
som den krympling hans själv,
i botten av en flaska,
en gång karaktäriserade sig som,
vittrad i sin uttorkade begåvning;
det övermått av vilda talanger han
- efter några osannolikt sköna ungdomsverk -
lämnade obrukade
i ett samlat svek mot sig själv,
sina medmänniskor och sin eftervärld;

en Botticelli som lät penseln ligga,
en Strindberg som aldrig lyfte pennan,
en Karajan som vägrade bestiga dirigentpulten,

en Bob Dylan som vände på väg till New York




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-21 10:37



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
en st00pidgerl som bara bloggade
en black raven som aldrig skrev

ja, sen kommer jag inte på mer...
riktigt bra! stor diktning <3
2024-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP