Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skör framtidsoro, glimrande nostalgi och vilsen samtid.


Fujifilm

Av tunna drömmar föddes du
En bomullstuss mot resta spjut
Får jag skjutsa dig till träningen, gullunge, se på mig, le mot mig, lova mig att mina frusna händer får guida dig

Egna minnen av spaljé och ros
Klirret utav is i färdigblandad äppeljos
En bricka guld med rullrån på, sommarlov, solblekt hår, humlans surr, öppen dörr, öppen för allt som låg på bron att få

Grånad
I skira slöjan vandrar det en vålnad
På andra sidan bladet en ny månad
Men inget nämns om vem som har bestämt det
På korten syns allt tydligt

Dårar
Både de som tröttar och förvånar
Som ger och tar och hävdar att de lånar
Ingen nämnd men heller ingen bortglömd
Bara förevigad åt slutna ögon

Bakom Önos blekta etikett
Gula filter, tobaksvatten samsas tätt
På en plaststol i oktobervind, kikar in, vad som blev, vad som drev, ringer en vän och frågar vem den pratar med




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Robert Martin Persson
Läst 37 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-24 08:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Martin Persson

Senast publicerade
Fujifilm
Böjd
NU
* Se alla