Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barnslig rimfest med lite vuxnare stämmor. Ett återkommande grepp.


Böjd

Böjd nacke, böjd blick
Böjd ton och böjd nick
Böjda verb och böjda ben
Böjd är tiden när du är sen

Böjd är sanning, böjd är lögn
Som kalla plåten i varma ugn
Som fula farbrorn i förhöret
Som böjde lagen raka röret

Böjda axlar, raka spön
Böj tillbaka, be en bön
Böj din min, slit och töj
Gör det nu, ögonaböj

Den böj du bjur på den ber om ved
Den får din omvärld att böja sig ned
Att böja, buga och sakta bryta;
Din glöd blir eld och sotsvart yta




Bunden vers (Rim) av Robert Martin Persson
Läst 28 gånger
Publicerad 2024-01-24 08:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Martin Persson

Senast publicerade
Fujifilm
Böjd
NU
* Se alla