Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Resultatet av en revolution har med ett slags evolution att göra. Att tron på förändring är stark. Lika stark är människans berusning av att få och ha makt över andra människor. Ju högre makt och ju fler människor att bestämma över, ju större rus.


Tankar om revolt







Ett välde kan forma en motståndsrörelse
som söker göra revolution. Antingen rörelsen
lyckas eller inte med sin revolution.

Leder det till att förtryckarna byter ansikten,
med de vilka tar över makten,
kommer per automatik att själva gripas

av maktens berusning och att utgöra ett nytt
slags förtryck, alldeles oavsett politisk färg
och utlovad garanti för att ha förändrat något.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 31 gånger
Publicerad 2024-01-27 19:22



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
" Ju högre makt och ju fler människor att bestämma över, ju större rus."

kommer ihåg några gånger vid lunchen på fountain house
jag satt vid ett bord för 10
med 9 kvinnor som avgudade mig
tyckte inte det var så speciellt
jag "styrde" inte över de
men de gillade mig...
tillräckligt
samma som vardagserotik
bara små saker
kan lysa upp min hela värld
en liten flört i några ord
så fantastiskt
världsledare
känner inte kärlek
inte till sin nästa
inte till sina barn
inte till sina anställda
vi "vanliga" människor
har det bäst :) <3
2024-01-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP