Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Språkförbistring


Katten
är varken mer eller mindre
än vad han är,
men tomrummet är taget i besittning

Utmålningen “katt”
är blott & bart ett hinder på vägen;
en Mayaslöja
omkring den han är,
som är namnlös och mycket tydlig

Ordet “katt”
lär dig ingenting;
det håller dig borta

Du möter ingen
i det ordet

Du tror du definierar & förklarar,
när du formulerar det, tar det i din mun,
men det bländar dig

Det är inget annat än råskinnsbling,
som lyser dig i sinnet
och berövar dig den du kallar “katt”

Benämnandet
är en slags språkförbistring,
som låser tanken;
begränsar perceptionens möjligheter,
gör den ofokuserad
och förbistrar den oförmedlade upplevelsens
omedelbarhet

Att se någon/något direkt,
utan beteckningens/namnets kalibrering,
kan vara farligt omvälvande för en vaneslav,
i klass med, eller vida vildare,
än Zenbuddhismens Satori,
men utgör existensens fulla uppriktighet;
öppenhetens oförfalskade livsaccelerator,
mäktigare än Cern-ditot

Dagens “i öppen dag”
hukar i en flock namn;
bär ögonbindel
- och sanningen repar sig aldrig
när namnen avvisats

Beteckningsfrossan
är ett kognitionshinder

Avstå tvångströjan,
ta inte frivilligt på ögonbindeln

Verkligheten är väglöst land




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2024-02-03 09:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP