Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration; 1. "... " Mammas ramsa till mig som litet barn när jag såg en nyckelpiga på min arm. 2. " ... " Mormors ramsa när jag satt i hennes knä som litet barn.


Det långsamma farvälet

De svala spruckna skadeskjutna vingslagen

slog som blixtnedslagens bullrande bestialiska våg

den fragmentariska frapperande falna fågeln Fenix

återuppstånden från jordskalvens sorgens aska

 

"Flyg lilla nyckelpiga flyg"

så kommer din fredliga glädje åter

flyg över åkrarnas ängar 

dina felsteg är förlåten

 

"Dansa min flicka medan du är unger

när du är gammal så blir du så tunger"

värna om de dina för att undgå hunger

skogens älvor folkens ljuva musik sjunger

 

änglarna vakar över dig

när du tänker på mig

kommer alltid finnas här

i min och andras egna speciella sfär

 

Farväl min älskade vän




Prosa av Leo Lo VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-06 09:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP