Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


--


Morgonstrid mot Tid Rigid

 

Larmet ljuder äckligt tidigt.

Inte rimligt, helt olidligt.

Har knappt hunnit sova alls,

ändå ska det prompt ge hals.

Vägrar ta mig själv i kragen:

Mitt i natten - starta dagen.

 

Tidig morgon? Skjut mig, bara.

Låt mig sova, snälla rara.

Luften kylig, sängen varm.

En mobil som saknar larm,

är det lösning på problemet?

Lyda klockan?! Fakk systemet!

 

Är  nog dags snart, att ta strid,

för en tid mindre rigid.

Vill ha dygn som ändrar sig

efter hur det är. För mig.

En minut som varar längre,

inte sån som gör allt trängre.

 

Tid, du är - dags att du lär dig

- inne först när jag är färdig.

 




Bunden vers (Rim) av Recycled Redhead 3.0 VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-02-06 10:22



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
vackra rim :) <3
även om det är
nästan svårare
att inte rimma
med rim kommer
orden automagiskt
vackert!
2024-02-06

  Foohexa
typiskt M T O T F L S
2024-02-06

  KYREUS of Sweden
,,,men det är också ett LIV.
2024-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Recycled Redhead 3.0
Recycled Redhead 3.0 VIP