Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden drar oss

Jorden drar oss
Obönhörligen mot
Sin medelpunkt

Endast dess hårda skorpa
híndrar oss från att
Sugas in i
Dess heta innandöme

Blott med hjälp av
Våra musklers kraft
Och vårt sinne för balans
Lyckas vi människor
bemästra
Denna kraft och
hålla oss
Upprätta på
Våra två ben

Först på trehundrafemtio
Kilometers höjd
ovan jordytan
utanför dess atmosfär
av luft att andas
Befrias vi från
Dragningskraften
Och tillåts sväva
Tyngdlöst

Jag hade önskat
Stephen Hawking
Med sin förtvinade kropp
att under ett besök
på rymdstationen MIR

liksom Marcus Wandt
och de andra astronauterna
uppleva att få sväva
befriad från jordens
tyngande dragningskraft




Fri vers av Anders P VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2024-02-07 15:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP