Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FARVÄL DÅ, GUENERINA!

Farväl då, Guenerina!

Här ligger du visst i lä

Farväl då, min dröm om Kina!

Det blev mera bu än bä

Men sången ska ändå ringa

runt öarna där du går

Farväl då, Guenerina

i nådens & dådens år!

 

När Tom kommit ned på jorden

fanns alls inga drömmar kvar

Visst, rymden är faktiskt grym den

men frimärkena från Saar

som ekar av industrier

och osar av smuts och svett

står högt över drömmerier

om Debbie och Joan Jett

 

Farväl nu, Guenerina!

Du gav mig inspiration

till rader som är marina

och säregen sensation

Farväl, du går in i dimman

och där får du stanna kvar

Snart påbörjas midnattstimman

och kusten ska bli helt klar

 

 

LARZ GUSTAFSSON 8/2 2024

 

A wall of sound: Massiva kastanjettkaskader, mandoliner, bouzoki, piano...Ja...Phil Spector-esque!

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 244 gånger
Publicerad 2024-02-08 18:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
TACK till Paul Paljett!!!
2024-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP