Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eftersom sömnen vägrat infinna sig just nattetid, ha jag nu funnit för bäst att fördriva vaken tid, närhelst sådan uppträder, med att skriva, skriva samt känna, känna för att just skriva, skriva. Jag skriver alltså och så får det bara bli.


Dagens förklarade ord - Kråksparkstvist






När tvenne kvinnor, som 'kommit upp i mogen ålder',
där 'kråksparkar' kunna uppträda i ögonvrår, tvenne
kvinnor, vilkas makar gått hädan, finner för gott att

träna genom att dansa sig till hälsa och möjligt välstånd
då det kommer till just en sådan sorts vighet å egna
kroppen, som de på eget bevåg lyckas tro sig uppnå.

Dessa kvinnor som känt sig 'tävla blott med sig själva
som jämförelse'. Finner att de försöker se sig som en
sorts vinnare, med alla andra kvinnor som medtävlande.

Dispyt kan då plötsligt uppstå, ehuru 'själv är först i säng'.
Bara att det är svårt att säga något alldeles precist eller
unikt om vem som står som en vinnare i den sporten.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-02-11 05:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP