Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pepsi blev den sjätte största militära makten i världen.


  • Facebook


  • Pepsi, en militär makt: Pepsi blev den sjätte största militära makten i världen under en kort period på 1980-talet, när de bytte läsk mot sovjetiska krigsfartyg.

  • En ovanlig affär:  Pepsi och Sovjetunionen inledde ett handelsavtal 1959, där Pepsi fick sälja sin produkt i Sovjetunionen i utbyte mot vodka. Senare, när rubeln inte var konvertibel, började Pepsi ta emot sovjetiska fartyg som betalning istället.

  • En historisk händelse:  Pepsi 1989 fick kontroll över en flotta av 17 ubåtar, en kryssare, en fregatt och ett jagarfartyg, vilket gjorde dem till den sjätte största militära makten i världen. Pepsi sålde sedan fartygen till ett svenskt företag för skrotning.

  • En rolig anekdot: Pepsis dåvarande VD Donald Kendall, som skämtsamt sa till USA:s president George H.W. Bush: “Vi har nu ett problem, vi är större än du i flottan. Kan du hjälpa oss?”




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2024-02-11 13:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP