Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration; Ulf Lundell låt "Jag trivs bäst i öppna landskap" - text tagen: " ... där själen kan få ro".


En dikt i mosaik

En fabel fallerande svår 

i en ständigt förskönande vår

spår ett år av avhuggna tår

i krigens fasansfulla sår

 

I fredens land skalden sjunger

"... där själen kan få ro"

tycks numera vara en utopi

och lugna stunder förbi

 

då etern brusar likt vattenfallen

världens ljud rusar  längs vallen

omskakande möten cirkulerar i skallen

tid för kontemplation enligt mallen

 

kan för sökaren återfås

när hon dyrkar upp labyrintens lås

till änglarnas heliga tro

då kan gemene kvinna finna själslig ro




Prosa av Leo Lo VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-12 01:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leo Lo VIP