Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


religionskritisk humor från studietiden. Foto: MagisterZ.


bibel 2000

 

magisterns bibel 2000 placeras jämte
professor Tolkiens bibliografi
med en tillbörlig VARNINGS-text*
fäst vid dess vinröda fejkläder

vidare har otaliga partier
där jehova eller jesus
uppvisar omåttlig vresighet
mot sina medmänniskors
s a m l e v n a d s v a n o r
försetts med små lappar
i regnbågens alla färger

& vid sagan om Onan** används
en kasserad profylaktisk
förpackning som ett 
satslöst bokmärke;

ett upplyst raljerande
kryddat med en
luciferisk sarkasm
förgyller vardagen för
denna teologie magister


©MagisterZ 2024

 

* "WARNING! This is a work of fiction. Do NOT take it literally." etc. etc.
** 1 Mos 38:8-9




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 39 gånger
Publicerad 2024-02-12 12:47



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Gillar!
Särskilt
& vid sagan om Onan** används
en kasserad profylaktisk
förpackning som ett
satslöst bokmärke

2024-02-12
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ