Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till Lillemor


Vid vägens slut - vår vän L.


Igår var vi
två av mina väninnor och jag
på begravningsgudstjänst
för vår kära vän L.

Prästen kände dig inte
men hade gjort research
och fått fram en slags livsberättelse
som han redogjorde för.

Den visade förstås
bara en bråkdel
av den du var
på djupet.

Vi vänner visste mycket mer
men inte heller vi
kunde veta exakt
vem du egentligen var.

Dina sista år blev svåra
och din längtan efter 
din stora kärlek i livet
blev allt större.

När jag kom hem
tog jag fram en bok med dikter
av Bo Setterlind
öppnade en sida
och läste:

Att dö är seger
inte nederlag.

Det lyser över bergen.
Natt har blivit dag.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-02-16 16:31



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så ömsint och fint om att delta på en begravning. Begravningar är inte långa, i alla fall alla jag varit på. Ungefär 45 minuter. Prästens ord ofta för korta. En människas liv så komplext. Det tänker jag på när jag läser din fina text.
2024-02-18

  Monika A Mirsch VIP
Det lyser
om din dikt -
tack!
2024-02-17

  Bibbi VIP
Tänkvärt.
2024-02-17

    Tidsljus_Timelight
Fin.
2024-02-16

  Larz Gustafsson VIP
Här vill jag inflika, att Bo trodde på Gud.
2024-02-16

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om ett stilla farväl av en kär vän.
Bo Setterlind är en fantastisk poet, när min dotter dog jag fann tröst i många av hans dikter.

2024-02-16

  Larz Gustafsson VIP
En annan av Setterlinds höjdare:
"Det går en bro från tro till ro."
2024-02-16

  Larz Gustafsson VIP
Setterlind hade rätt.
Förutsatt att man har Jesus i sitt hjärta hamnar man i himlen.
2024-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP