Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I enlighet med skillsmässostatistik och ensamlevande förälder....


LÄMPLIGHETSINTYG INFÖR FÖRÄLDRASKAP

Om det funnits ett lämplighets-
test inför föräldraskap skulle
sex av tio par aldrig bli godkända
som lämpliga föräldrar,
i enlighet med skillsmässostatis-
tik och ensamlevande föräldrar,
kriminalvården,Bup,SIS-hem mm

De borde först ställt sig frågan
om de kunde tänka sig själva
som föräldrar till sig själva.

Peronligen var jag nöjd med mina
föräldrar så länge de levde,
och skulle inte kunna tänka mig
själv som förälder till mig själv
i alla lägen,men ingen förälder är
helt fullkomnad heller,
så människan får nog nöja sig med
det som är eller bli föräldrar till sig
själva och försöka se sig själva som
förebilder i en icke fullkomnad värld.

I många fall skulle en apa vara bättre
förebild istället för en människa.

-



-




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2024-02-18 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP