Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till Dante och Den Gudomliga Komedin


Överläkarens, Guds och Kejsaren av Kinas problem

Det är inte så att Kejsaren av Kinas blinda ögon har släckt stjärnorna, men borta är de. Överhuvud taget är Kejsaren inte blind, men han kan inte se och inte förstå varför Gud ställt till det så för sig själv genom att ha anhängare som hela tiden vill hjälpa till.

Varje morgon står denna Kejsare av Kina i fönstret och ser bort mot parkeringen. Och måndag till och med fredag kommer hon; överläkaren som i ett svagt ögonblick sagt: är Kejsaren tokig överhuvudtaget.

Överläkaren är alltid klädd i kort klänning eller kort kjol, har strumpor med spets, röda, blåa, svarta, vita, strumpeband, gördel, lår av naturen: de högklackade skorna? tveksamt om det gör någon skillnad.

vilken exakt lycka vi här talar om är ristad av magi libido, dold i det kvantmekaniska molnet: kanske.

möjligen kan dock män fortfarande stanna till som här vid fönstret.

men hur som helst tänker Kejsaren av Kina: välkommen till marknaden.




Prosa av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 110 gånger
Publicerad 2024-02-18 10:28



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En spännande text som jag nu läst ett antal gånger efter varandra. Texten ger mig som läsare ett stort antal bilder i huvudet. Jag kan ler igenkännanden åt Kejsarens funderingar kring hur Gud kan ha ställt till det så. Vem är tokig och vem är klok. Läkaren låter som Kejsarens önskedröm och hur som marknaden väntar.
2024-03-18

  Monika A Mirsch VIP
Tack bäste Sigrids son
för dina omtumlande
tankar - ord - aningar -
skall bege mig till marknaden
inpå knuten!
2024-02-19

    King Faerin
Good share. Between my two read so much shifted. A skinchanger.
Your poem doesn't know what it wants to be and revels in it.
2024-02-18

  Anya VIP
Mystisk och imaginär. Läser och läser igen. Förr, högst upp på min trappa, var från toppen Gud, läkare och mamma. Nu för tiden har jag ingen trappa mer ett stort hjärta.
Tycker din beskrivning av överläkaren är lite av en önskedröm för en man. Själv stöter jag oftast på äldre män som hummar. Ingen önskedröm. :)
2024-02-18

    Sefarge VIP
Härligt mästerligt skrivet!
På ett uppöppnande sätt
för läsarens fantasi
att kunna sätta
tänderna i!
;)
2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP