Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


PÅ VÄG HEMÖVER

Jag vet hemöver

där är det aldrig vinter

Där är Gud solen

som alltid strålar klar

Ordet "hemöver"

bär doft av hyacinter

och en förvissning

så djup och underbar

 

 

Jag nämner namnet

Det högsta av dem alla

vägledd av ljuset

från Faderns härlighet

Som ljuv musik hör

jag hemlandsklockor kalla

i denna nedslitna

gamla lägenhet

 

 

Vi lever enkelt

men vi är dock rika

I himlen har vi

vårt hjärtas rikedom

och längtar här att

blir Herren Jesus lika

mitt i en hård värld

som ekar ödsligt tom

 

 

LARZ GUSTAFSSON 20/2 2024

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 48 gånger
Publicerad 2024-02-20 08:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP