Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
progression genom pojkens olika livsstadier


Den fördolda tomheten


Lillkillen står på fotföljen och håller ett
tal med emfas
De äldre kvinnorna gråter

Pojken lillgammal,
växer upp med dramats språk
De äldre skrattar

Pojken klassens dramaturg och
håller låda
Klassen tjoar

Tonåringen erfarne spelaren
som får flickorna i famn
Som suckar

Den unga vuxne kliver in i livets arena,
och har en central roll i alla scener
Publiken njuter hänfört

Den livserfarna mannen,
lägger av sin mask och ser sig i spegeln,
ser bara tomhet

Gråten är inte långt borta,
ingen ser tomheten
- bara masken syns




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 36 gånger
Publicerad 2024-02-23 16:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP