Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är lätt att förakta det man inte kan få.

En gång fanns det en räv som var väldigt hungrig. Han gick runt i skogen och letade efter något att äta. Till slut såg han ett träd som var fullt av mogna och saftiga druvor. Räven blev glad och tänkte att han hade hittat sin lunch.

Han sprang mot trädet och hoppade upp för att nå druvorna. Men de hängde för högt upp, och räven missade dem. Han försökte igen och igen, men han kunde inte få tag på en enda druva. Han blev trött och arg och gav upp.

Han gick därifrån och mumlade för sig själv: "De där druvorna är säkert sura ändå. Jag vill inte ha dem. Jag hittar något bättre att äta."

Moral: Det är lätt att förakta det man inte kan få.




Prosa (Fabel/Saga) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2024-02-24 03:35



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Varmt tack, K!
Se fler bilder i min utställning.
2024-02-24

  Koloristen
@ Larz: Krattis till "femman"!
2024-02-24

  Larz Gustafsson VIP
Vem är detta riktat mot?
2024-02-24

  Koloristen
Där har du svensk självsyn post-stormaktstiden.
2024-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP