Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden är min egen.


Aldrig fri, mot friheten

Kanske det varit så att människan aldrig varit fri, inte innan den välsignade dikten och inte innan den onda sagan, utan alltid har människan i flock ylat mot månen.

I så fall är vi utlämnade till främmande motstånd: Vi skall igenom det ogenomträngliga




Fri vers av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 90 gånger
Publicerad 2024-02-24 07:24



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En text som väcker till eftertanke. Kan vi vara fria . Jag hoppas på friheten i Kristus och nåden där jag får lämna det som binder mig.
2024-03-26

  Anya VIP
Jaa är vi egentligen fria? Jag säger nej. Mycket som vi inte styr över. Senaste forskningen om personlighet säger att vi föds med en personlighet....men Anders Hansen påtalar ändå att trauman i barndomen kan påverka ens personlighet. Vi styr ju varken över arv och traumatisk miljö....tänker jag då.
Men visst gör vi val emellanåt....eller tror vi bara att vi gör dem?
2024-02-28

  Mats Kitok-Lundmark VIP
När jag tänker, Människa - frihet, så drar jag alltid mig till minnes bibeln. Att den som är till i Jesus Kristus är verkligen fri och att mänskligheten föds in i ett slaveri under synden bara för att vi är så påhittiga. Gud säger: Jag skapade människan rak och enkel, men han/hon hittar på en massa konster. Vilket då måste vara orsaken till synden och slaveriet.
2024-02-27

  Gabrielw VIP
Tycker att du här skymtar hur saker och ting möjligtvis egentligen ligger till på ett fantastiskt målande sätt, hur vi tvålar in oss själva att tro att vi är oberoende individer (till viss del) när i själva verket, mycket tyder på att vi, som du så fint skildrade, är en flock som ylar mot månen. Individen som små strömmar, i ett massivt vågande hav. Gillar att du ställer den ytterliggare frågan, vad vi är utlämnad till, vad som egentligen vallar oss. Vad är gud för individen? Från början, kanske spegelbilden av konstuttryck, från linjer i mönster i lera hos 3 åring? och röda trådar som tragik och komik. Och är gud vårat bubblande behov av uttryck som styr människohavets riktning? Texten får mig att fundera, riktigt bra skrivet Emanuel!
2024-02-27

    Sefarge VIP
Tyngd och lättja samtidigt
I denna svävande upp och
ned-dalande dikt!
;)


2024-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP