Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon öppnar garderoben och tar ut en väska. Lägger den på sängen och lyfter locket. Katten hoppar upp och tar ett kliv in. "Nej, inte där älskling", hon lyfter upp honom, pussar på huvudet och släpper ner på golvet. Katten springer bort till fönstret oc


Den nionde veckan

23:01:59
Avlägsna steg närmar sig
Krasande ljud då sula möter grus
Eko från vägg av betong
På avstånd
Ännu på avstånd
Jag hör inget än
Men jag vet att det är på väg

23:36:44
Vind fångas upp av en kappa
Tyg slår fram och tillbaka
Kören av kappa och skor
Nu på mindre avstånd
Men ännu på avstånd
Jag anar något
Stannar upp i mitt görande
Lyssnar
Går till fönstret
Tittar

23:57:01
Regnvåt asfalt och väggar av tegel
Under gul belysning
En ensam burk rullar från trottoaren
Ner på gatan
Fångas upp av kantstenen på andra sidan

En skugga sliter sig loss
Tillsammans med sina ljud
En svartklädd figur
Riktar in sig mot min lägenhet

23:59:59
Tre bank utifrån hallen
Mina ögon lämnar skärmen
Tittar genom mörkret
Ytterdörren öppnas långsamt
En handskklädd hand
En arm
En hel gestalt
I svart kappa
Slokhatt
Putsade skor
Skinande skor
Svarta skor
Rykande cigarr fast mellan tänderna
En väska i ena handen
Stiger in
Öppnar väskan
Går mot mig
Säger inget
Lyfter ut något ur väskan
Något oformligt
Något stort
Lägger det över mina axlar

00:00:01
En ny arbetsvecka är här




Fri vers av Sape VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2024-02-25 23:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sape
Sape VIP