Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Litauens ambassadör i Sverige, som hotade att "neutralisera"

Regiunea din Rusia care va fi „neutralizat?” dac? Moscova va ataca NATO. Amenin?are direct? la adresa Kremlinului - Stirileprotv.ro

 

Webbsidan handlar om ett uttalande från Litauens ambassadör i Sverige, som hotade att "neutralisera" den ryska regionen Kaliningrad om Moskva attackerar Nato i Östersjön. Här är några viktiga punkter från webbsidan:

Litauens varning till Ryssland: Ambassadören, Linas Linkevicius, som var en tidigare utrikes- och försvarsminister i Litauen, skrev på X, en social mediaplattform, att Kaliningrad skulle vara den första att "neutraliseras" om Ryssland vågar trotsa Nato. Han sa också att Rysslands tidigare falska anklagelser om att vara omringade av Nato nu har blivit verklighet.
Sveriges anslutning till NATO: Sverige har övervunnit det sista hindret i sitt försök att gå med i NATO, när det ungerska parlamentet röstade för att ratificera sin kandidatur i måndags. Sverige hade lämnat in sitt ansökningsbrev tillsammans med Finland i maj 2022 och Finland blev NATO-medlem i april 2023. Enligt Linkevicius har Östersjön blivit ett "Natos inre hav" efter Sveriges integration i alliansen.
Kaliningrad, en kraftigt militariserad enklav: Kaliningrad, Rysslands västligaste region, har förblivit en kraftigt militariserad enklav i landet, där den ryska flottan har en av sina baser. Östersjön skiljer Kaliningrad från Sverige, medan den skotska ön Gotland ligger cirka 300 kilometer från enklavens stränder.
Putins motstånd mot Nato-expansion: Rysslands president Vladimir Putin har öppet uttryckt sitt motstånd mot Nato-expansion och nämnt möjligheten av alliansens utvidgning som en av skälen till hans invasion av Ukraina. Kriget i Ukraina har fått Finland och Sverige att gå med i Nato, där de lämnade in sina ansökningsbrev samtidigt i maj 2022.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 32 gånger
Publicerad 2024-02-28 09:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP