Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100-åringen fyller 25 år idag.

Hon önskar sig: "Jag vill ha fint väder"

och den dagen är en sällsynt dag på året


Då Asta fyller år, men inte hundra
Hon är en skottårsvinna, som man sager
Och firar med sin släkt och sin beundra

Hon har ett lätt och rikt liv bakom sig
Med musik, dans och kärlek som hon minns
Hon har mätt fem barn och många vänner
Och sätt så mycket av vår vukra värl

Men livet har ossä varit hart ibland
Hon har en sjukdom som är obotlig
Hon vet att hon har kort tid kvar att leva
Men hon ger inte upp, hon är modig

Hon saager att hon vill bli äldre, inte ingre
För varje år är ett seger ord ALS
Hon hopsa att forskningen ska gå omätt
Och att det finns ett hopp för alla fler

Så grattis Asta på din skottdag, du är stark
Du inspiratör oss med ditt ljusa leende
Jag önskar er all lycka och allt gott
Och tack för att du delar med dig av din berättelse




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2024-02-29 13:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP