Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta poem är inspirerat av Leavings av Robin Robertson, en skotsk poet


Pålitlig vän Välkommen våren.




 

 

I snön är våra steg förlorade,

 

Nord och söder flätas samman,

 

Våren dansar på blomtoppar,

 

Och vi drömmer att vi är fria, i en värld utan väggar.

 

Vandra genom drömmar och verklighet,

 

Vi samlar kronblad av hopp,

 

I en dans av tiden, under klar himmel,

 

väver våren vår berättelse.

 

Så låt oss drömma, låt oss resa,

 

Låt oss förlora oss i färger och dofter,

 

Låt våren omsluta oss i dofter,

 

Och låt oss bära våra själar på fjärilsvingar.

 


  strama linjer, som en tråd av siden,

I ljuva ramsor, som en mjuk melodi,

Sonetten dansar på papper, i en blå fågel,

Med vingar av ord, i livets dans.

Fyrtiofyra rader, som en stjärnkrona,

Flätande kärlek, längtan och dröm,

Själen öppnar sig, som en blomma på morgonen,

Sonetten bär oss på poesins vingar.

I varje strof döljer sig en känsla,

Som en pärla i det djupa havet,

Kärlek, sorg, glädje och melankoli,

Allt flätas samman i en sublim dans.

Så skriv, poet, med passion och eld,

Må din sonnett ringa i hjärtan,

Och bringa ljus till mörkret,

Som en ledstjärna på natthimlen.
Jag lämnar huset i gryningen

och följer stigen genom skogen
där fåglarna sjunger sin morgonsång
och solen glimmar mellan grenarna

Jag promenerar i vilda marken
och andas in den friska luften
där blommorna sprider sin doft
och vinden smeker min kind

Jag känner mig fri och lycklig
och glömmer bort allt som tynger mig
där naturen visar sin skönhet
och livet ger mig sin gåva

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 34 gånger
Publicerad 2024-03-04 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP