Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Karim al Abdallah


VÅRBÖCKER

Jag öppnar fönsterluckor

och våren väller in

Den bär ett vittnesbörd om

den glädje som är min

Det finns en himmelsk klarhet

i böckerna jag har

Det finns ett rop i anden:

"Abba, käre Far!"

 

Här porlar detta vatten

som vederkvicker mig

Här blåser denna vind

En vind för friheten i Dig

Rättfärdighetens sol kom

och gav mig läkedom

Jag hyste stort intresse

Jag var som kapten Zoom

 

Där fågelsången sorlar

och smeker öronen

Där ängens blommor doftar

och skänker fägringen

I mina böcker finns det

en glädjens dimension

Befrielse som kommer

från andra sidan bron

 

 

LARZ GUSTAFSSON 5/3 2024




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 49 gånger
Publicerad 2024-03-05 18:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tillägnad Ylva Eggehorn.
2024-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP