Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TALLBARR OCH SMULTRON

Det var ett rike

där vi var kungar

och där vår skara

hade tolkningsmonopol

Varenda skogsstig

och varje gunga

framstår i dag som

just de tidernas symbol

 

Och det fanns stigar där

och ställen

bara vi kände till

Ja, jag kan bläddra fritt

bland minnena

precis när jag vill

Där fanns det platser

som vi namngivit

med vår fantasi

Snart blåste andra vindar

Nu är allt förbi

 

Det där var vår värld

Ett ”slutet sällskap”

De vuxna visste inte mycket

om det där

Vi levde livet

i 110

och där vi rörde oss

fanns lekens atmosfär

 

Nu är vi vuxna

Har barn och barnbarn

Och de har andra vanor

och en annan stil

Men i mitt hjärta

finns skogens stigar

precis som havet

bortom kröken

någon mil

 

 

LARZ GUSTAFSSON 13/3 2024

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 62 gånger
Publicerad 2024-03-13 08:13



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Dikt med doft av sommarminnen, fin!
2024-03-14

  Elaine.S VIP
Fin läsning med hög igenkänning och en härlig och doftrik titel
2024-03-13

    ej medlem längre
Mycket fint rimmad barndomsnostalgisk dikt. Tidens gång utan bitterhet.
2024-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP