Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Pacifism är det enda förnuftiga.


ÄNNU EN DAG AV FRED

Ännu en dag av fred

Snart blommar tussilago

Ska jag då vara med?

Eller går det som för Kartago?

Ännu en dag av fred

Jag sover sött så länge

Glömmer de där som stred

Glömmer den bistre, stränge

 

Fred är en dyrbar sak

Vi tog nog de för given

En bitter eftersmak:

Alla förstörda liven

Ännu en dag av fred

Hoppas det kommer flera

Låt inte detta hus

brinna och explodera

 

 

LARZ GUSTAFSSON 17/3 2024




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 38 gånger
Publicerad 2024-03-17 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP