Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET HAR EXPERIMENTERATS

Har du nånsin brutit upp

från gamla mönster

och sen titta fram

förvirrad, yrvaken

genom rutan på ett gammalt

invant fönster

och så längtat dig tillbaka

in igen?

 

Har du tänkt att lite kaos

är bra för själen

Lite oordning och lite

omväxling

För du var ju den där

inrutade trälen

han som aldrig nånsin

vimsade omkring

 

Har du tröttnat på

att vara strukturerad

och att iaktta en daglig

disciplin

men sen känt dig helt bekväm

med att agera

i abrupta uppbrott ifrån

anarkin?

 

Det har experimenterats

men slutsatsen blir en

Ja, den blir alltid en

och densamma:

Hur vindarna än växlar

och allting tumlar runt

trivs du lika bra med ordning

som din mamma

 

 

LARZ GUSTAFSSON 17/3 2024

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 129 gånger
Publicerad 2024-03-17 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP