Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mogen frukt

I fruktavdelningen ligger det avkomma från världens
Jord
Tomater från spansk solvärmd jord
Vitlök från kinesisk matjord
Avokado från Sydamerikas höglandsjord

Jag tänker på all denna gröda, som serveras inför mig
På ett Willys i Johanneberg.
Jordens alla hörn talar till mig, genom
geopolitikens ruttna filter.
Varför kan jag bara förklara er härkomst,
med mänskliga epitet?
Jävla påhitt!

Ni var här först, och nu är ni kuvade till vår köttmarknad.
Jag ser er sakta mogna på hög och
slängas bort.
Manifestationer av tid.
Ska jag börja tänka på tid som så?
I frukt som ruttnar.




Fri vers av flpfrd VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-03-20 08:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

flpfrd
flpfrd VIP