Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Översatt från min tyska dikt, eisweiher, skriven efter att jag påbörjat läsa novellen "Am Eisweiher" från Peter Stamm idag. Den ska jag läsa färdig nu.


istjärn


den heter så än
före ankomsten av det första
kylskåpet i vår by
år innan jag föddes
hackade och sågade de block av is
som de drog på slädar och kärror
till trevåningskylhuset
lagrade dem tillsammans med sågspån
för att även på sommaren
kunna kyla några kubikmeter källare
nu
träffas vi
sensommarmidnatt så som förr
bara snabbt ett svalkande bad
i tjärnen med alla dess nattliga ljud
nakna
i våra blekta minnen
från vår efterkrigsuppväxt
nästan som förr
dyker vi ner årtionden äldre
och exakt så även upp igen
bara jag har precis som förr
stukat foten igen
den svedande kärleken från då
glider hägrande framför mig
medans jag åter
haltar mer och mer
efter

i novellen om samma tjärn
tog hennes ex sitt liv
hon blev gravid
och han som var jaget
det blivande barnets far
vill helst inte minnas
alls




Fri vers (Fri form) av christian hüls VIP
Läst 13 gånger
Publicerad 2024-03-22 15:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP