Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är nu andra versionen, första från i förgår 24 03 22. Tack vare fin Respons fick den växa till sg, tack!


antikvariatet


från caféet
vill inte jag hem direkt
vi hade bråkat
precis innan jag gick hemifrån
ändå lyckats klämma in en kram
innan dörren gick i lås
jag dröjer framför antikvariatet
sugs in av ren trots
du alltså jag
har redan allt för mycket böcker
vill därför just leta
en till
en att dyka in i djupt
en att tröstläsa
hittar
en på mitt modersmål
det var ändå länge sedan
jag föredragit böcker framför telefånen
på vägen till bilen
ögonen på en och åttio
för att kunna se något bortom alla stadsjeepar
inne i vår låga bil
dämpas stadens ljud något
inne bland orden helt
i den första novellen
ett handlöst fall
in i ungdomstidsminnen
sådant en helst inte vill bli påmind om
ändå bär vi dem
livet ut
laddade
plötslig taggtrådsuppriven klibbig skam
min andning krymper ihop
försöker undvika än fler rivsår
tills jag
börjar lägga märke
börjar sakta
dra luft ner mot magen
mer och mer
så blodet kan få skorpor
får ta
ett första läkesteg




Fri vers (Fri form) av christian hüls VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-03-22 16:23



Bookmark and Share


  Snödis VIP
Antikvariat är bland det bästa som finns
2024-03-24

  Respons VIP
Böcker som bärare av minnen. Antikvariat som vägvisare till själen.
Livet som en resa mot tröst och försoning. Det behövs mer än telefånen.
2024-03-24
  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP